Ήρθε η ώρα για το ασφαλιστικό ραντεβού μας !!! Και τώρα...;
Η συνάντηση με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο είναι πολύ πιο σημαντική απ΄όσο μπορούμε να φανταστούμε και σίγουρα δεν πρόκειται για ένα απλό ραντεβού. Αυτό γιατί πρόκειται να παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το υπόλοιπο της ζωής μας σε πολύ σημαντικά θέματα όπως είναι η υγεία μας, η σύνταξή μας, η αποκατάσταση των παιδιών μας, η ασφάλιση των περιουσιακών μας στοιχείων και πολλά άλλα !!!
Πρέπει σίγουρα να διέπεται από ειλικρίνεια, αξιοπιστία και σεβασμό και από την πλευρά του υποψήφιου πελάτη αλλά σίγουρα και από την πλευρά του ασφαλιστικού συμβούλου.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει αλλά και θα στηριχτεί στις τρείς βασικές αρχές της ασφάλισης οι οποίες και θα καθορίσουν την ανάλυση των ασφαλιστικών αναγκών του πελάτη. Οι ασφαλιστικές ανάγκες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο γιατί διαφέρουν οι ηλικίες των ανθρώπων, η οικογενειακή τους κατάσταση, το επάγγελμά τους, το αν έχουν παιδιά ή όχι αλλά και το ετήσιο εισόδημά τους. Εδώ παίζει πολύ βασικό ρόλο και ο χαρακτήρας αλλά και η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου στο πώς θα ιεραρχήσει τις ασφαλιστικές του ανάγκες με την σωστή καθοδήγηση βέβαια και του ασφαλιστικού του συμβούλου.
Ας δούμε όμως ποιες είναι αυτές οι τρεις αρχές:
1. Ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει πάρα πολλά χρόνια αλλά με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχει προνοήσει να έχει τα απαραίτητα χρηματικά κεφάλαια τα οποία θα του εξασφαλίσουν την ποιοτική του νοσηλεία αλλά και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της καθημερινότητας έχοντας τα απαραίτητα εφόδια.
2. Ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει πάρα πολλά χρόνια αλλά με τον κίνδυνο να μη μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς λόγω του ότι θα έχει μία πενιχρή σύνταξη. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχει μεριμνήσει να εξασφαλίσει από τη νεαρή του ηλικία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνταξη μπορεί για τα χρόνια της συνταξιοδότησής του.
3. Ένας άνθρωπος κινδυνεύει να φύγει αιφνίδια και πρόωρα από τη ζωή. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχει φροντίσει να παρέχει τον κατάλληλο "μηχανισμό" στα αγαπημένα του πρόσωπα που "μένουν πίσω" και που ήταν άμεσα εξαρτημένα από το εισόδημά του να μπορούν να ζήσουν με τον ίδιο ακριβώς ποιοτικό τρόπο που ζούσαν και πριν.
Χρέος του ασφαλιστικού συμβούλου είναι να "ρίξει" φως στους προβληματισμούς και στις ανασφάλειες του πελάτη του και να διερευνήσει τις ανάγκες του ακούγοντάς τον προσεκτικά και χωρίς υστεροβουλία.
Χρέος όμως και του πελάτη είναι να μην αποκρύψει με δόλο απαραίτητα στοιχεία που θα κρίνουν την ασφάλισή του αλλά και να μη δώσει αναληθείς πληροφορίες που αργότερα μπορεί να τον εκθέσουν σε ασφαλιστικούς κινδύνους.
Καλό είναι επίσης να έχουμε υπόψη μας ότι οι ασφαλιστικές μας ανάγκες δεν μένουν σταθερές. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε από τη στιγμή που και η δική μας ζωή αλλάζει μέρα με τη μέρα ;
Γι΄αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε επιλέξει τον κατάλληλο ασφαλιστικό σύμβουλο ο οποίος θα μας καθοδηγεί αλλά και θα είναι "εκεί" για εμάς όποτε θα τον χρειαζόμαστε . Όταν θα έχουμε καταφέρει να έχουμε αυτή την ποιότητα σχέσης μαζί του που δεν θα μας κάνει να διστάσουμε να τον αναζητήσουμε...τότε θα έχουμε κερδίσει έναν σύμμαχο για τη ζωή μας και σίγουρα το ασφαλιστικό μας ραντεβού θα έχει πετύχει...!!!
Έλενα Παπάζογλου ( Ασφαλιστική Σύμβουλος )